2011-12-06 17:00:00• hírek • Póti Orsolya

Karácsonyváró koncertek idén is!

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is megrendezi a Christmas Fest elnevezésű fesztivált a rock és a folk zene kedvelői számára. Az intézmény székhelyének változtatása miatt a rendezvény szűkebb körű lesz az eddigieknél.

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ 1996-ban szervezte meg első alkalommal a karácsonyváró Chrismas Rock elnevezésű rendezvényét a metál-zene kedvelő közönség számára. A koncertekre való igény azonban egyre jobban kiterjedt, így a rendezvényt évről évre változatosabb programokkal bővítették ki, úgy, hogy az a más zenestílust kedvelőknek is kellemes szórakozást nyújtson.

Az idei Chrismas Fest kántáló énekekkel és rock koncerttel várja az ünnepre készülődőket. Az elmúlt évektől viszont eltérőbb az idei program, hiszen elmarad a dzsessz est és a Christmas Rock pedig csak egy éjszakás lesz.

Mindez a kulturális központ életében történő gyökeres változásoknak köszönhető. Az intézmény nemrég vett búcsút egykori, az Eötvös (Al. Ioan Cuza) utcán található székhelyétől, melyben több mint harminc évet töltöttek a központ munkatársai. Új otthonuk, a „Nicolae Porumbescu" Szakszervezetek Művelődési Házának bizonyos termei lettek, amelyek helyt adnak családias légkörű folk esteknek és a december 16-án sorra kerülő kántáló estnek is.

A 19 órától kezdődő rendezvényen fellép a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum kórusa, a „Canticum", az „Artemis" énekkar, valamint Carmen Bartosin, Sorin Balaj, Ionel Bledea, Sorin Boros, Octavian Bud, Petrica Muresan és Cserey Csaba.

A fesztivál keretén belül december 17-én, 21 órától kerül sor a Christmas Rockra, melynek a Shadows Rock Bar ad otthont. A koncerten csak Szatmár megyei zenekarok lépnek fel, így a nagykárolyi Deity, a szatmári The Unknown Scar és a szintén szatmári Uni-form együttes. Egy belépőjegy 5 lejbe kerül.

A Christmas Fest december 31-én látványos tűzijátékkal zárul az Október 25 téren.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: